Aged Duplex Change Into Greeting Family

Interior, Design Stairs Sharp Red Color A Layer Of Wood Walls White Sofa Seat Cushion Floor Two Glass Divider, Aged Duplex Change Into Greeting Family

Located in the heart of the Villeray district, Montreal, the De Gaspé House project by la SHED planning consisted of the major reconstruction of an existing construction that lost most of its original characteristics.

The aged duplex including a carport as well as a variety of annexes was transformed into a single parentage home for two adults and two children. The project designers chose to fabricate a modern facade that will seamlessly integrate with the surrounding casing merchandise.

Inside, a compact cube accommodating the kindness areas (bathroom,closets storage capacity) was positioned near the entrance in order to create an intimate detachment between the vestibule or living spaces.

Once past this lump, in the kitchen, the occupant can relish a clear view of all common areas. All upper elements of the kitchen were position in the service block, which allows for an institution of work spaces throughout two seclude oriented towards the living room.

The living room, aligned or the kitchen, benefits from having twice the ceiling height which conduct light from the first ground downstairs to the ground floor. This space is framed between two segment of woodwork ligneous slats that filter as well as play with the occupant’s perception of the living room’s spatial limits.

On one side, an stylish bookshelf expand to the dual height places space and acts as a display that hides the stairs. Thin white steel stone are integrated in the wood lattices as well as create a distinction with the orange backdrop if by the stairs.

At the rear, the house’s native volume was preserved time removing a part of the first floor in order to create a patio. This withdrawal allowed for an alleviation of the building’s density in relation to the backyard, while providing the garden with further natural illumination or a more open border of sight.

A galvanized fluted steel coating was applied to the first floor in order to lighten the enclosed exterior area while offering a sustained contrast between various black elements of the façade and fence separating the yard from the alleyway.

Interior, Bookshelves Wood Flooring Laminte Sliding Door Sofa Chairs Kitchen Island Spotlights Black Cabinets Kitchen Appliances, Aged Duplex Change Into Greeting Family
Interior, Simple Design Bathroom Shower Bath Equipment Rack Interesting Models Washstand White Bath Tiled Floor Mirror Glass Barrier, Aged Duplex Change Into Greeting Family
Interior, Wooden Wall Wood Floor Glass Wall Tree Wooden Tables Chairs Flowerpot Gravel Portion Brick Wall, Aged Duplex Change Into Greeting Family
Interior, Barrier Of Wood On The Second Floor Neja Study Of Black Wood Divider Walls Bright Red Color Laminate Flooring, Aged Duplex Change Into Greeting Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *